…Για Εμάς…

Οι Τραγουδιστές της Αγάπης

Σύντομη γνωριμία

Τα αδέλφια Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης γνωστοί και ως «Οι τραγουδιστές της αγάπης» γεννήθηκαν στην Αθήνα, αλλά έζησαν στην Κεφαλονιά και το μουσικό τους αισθητήριο καλλιεργήθηκε στους ήχους της επτανησιακής αρμονίας.

Είναι διπλωματούχοι μονωδίας με καθηγητή τον Ζάχο Τερζάκη και πτυχιούχοι ανώτερων θεωρητικών του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών με καθηγητή τον Γιώργο Αραβίδη. Ο Σπύρος είναι αριστοπτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εκπονήσει τη μελέτη «Η ζωή και το έργο του Κεφαλονίτη μαέστρου και δασκάλου, Διονύση Αποστολάτου».

Είναι διαχειριστές των μουσικών αρχείων των Κεφαλονιτών μαέστρων Διονύση Αποστολάτου και Νικόλαου Τσιλίφη, τα οποία ψηφιοποιούν σταδιακά ώστε στο μέλλον να είναι προσβάσιμα από κάθε ενδιαφερόμενο.

Έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους, με καντάδες και δικά τους τραγούδια, με τίτλους «Τραγουδώντας την Επτάνησο», «Κεφαλονιά πατρίδα μου», «της Αγκαλιάς το λιμάνι» και ένα cd single με συνθέσεις του Νίκου Ιγνατιάδη.

Έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως είναι οι συνθέτες Νίκος Ιγνατιάδης και Γιάννης Σπανός, ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος και ο δημοφιλής τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης.

Έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, όπως «Έχει γούστο», «Επιμένουμε Ελλάδα» και «Στάση ΕΡΤ». Επίσης, έχουν δώσει πολλές συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχουν διεκπεραιώσει άψογα ειδικές περιστάσεις κοινωνικών εκδηλώσεων που παρευρέθηκε η ελίτ της χώρας και του εξωτερικού, όπως στις οικίες των εφοπλιστών Φώτη Λυκιαρδόπουλου, Κωνσταντίνου Γουλανδρή, Περικλή Παναγόπουλου και στον γάμο του Αντώνη Ρέμου και της Υβόννης Μπόσνιακ.

Στόχος τους είναι η διαφύλαξη και η προβολή της επτανησιακής & αθηναϊκής καντάδας, η ερμηνεία των ελληνικών τραγουδιών με περιεχόμενο την αγάπη και η σύνθεση δικών τους τραγουδιών, τα οποία αποτελούν πλέον τη μουσική τους ταυτότητα. Περισσότερο, όμως, από την όποια προσφορά τους στον ελληνικό πολιτισμό αποτελούν σύμβολο καλλιτεχνικού ήθους και αδερφικής αγάπης, αφού ονειρεύτηκαν και χάραξαν μαζί την μουσική τους πορεία, η οποία κλείνει φέτος τα 25 χρόνια.

…Στα Παρασκήνια…